AKILLI EV OTOMASYON SİSTEMLERİ

Akıllı Ev Otomasyon Sistemleri evinizde çeşitli kullanım alanları ve eşyalara takılan sensörler yardımıyla çalışmasının uzaktan kontrollü hale getirilmesi, çeşitli senaryolara göre çalışma prensiplerinin belirlenebilmesidir.

Akıllı ev sistemleri yakın gelecekte ulaşılması zor gibi görünen bir teknoloji olarak görülüyordu. Ancak gelişen üretim kapasiteleriyle kullanılan malzemelerin daha ucuza mal edilebilmesi sayesinde artık çok daha yaygın kullanım alanına sahip.


AKILLI EV OTOMASYONU NEDİR?

Akıllı ev otomasyon sistemleri en kısa tabiriyle kontrol edilebilir bir yapı deneyimi sunar. Bu kontrol edilebilirliğin sağlanabilmesi için yapılan işlemlere akıllı ev otomasyonu denilmektedir.

Kurulan otomasyon çalışması, ışıklar, kapılar, pencereler ve elektronik eşyaların çalışma prensibi üzerinde uzaktan kontrol imkânı tanır.


AKILLI EV SİSTEMLERİ FİYATLARI

Akıllı Ev Otomasyon Sistemleri tamamen kullanıcının hayal gücü, yapının büyüklüğü ve kullanım alanlarının çeşitliliği gibi şekillendirilebilmektedir. Tüm bu faktörler düşünüldüğünde akıllı ev sistemleri fiyatları kullanılacak sensör sayısı, kontrol edilecek alan ve eşya çeşitliliği ile doğrudan ilişkilidir.


Düşündüğünüz sistemin özelliklerini müşteri hizmetlerimize danışarak, fiyat bilgisi veya akıllı ev sistemleri maliyeti konularını öğrenebilirsiniz.


AKILLI EV OTOMASYONU PROJESİ

Her kurulan akıllı ev sisteminin altında, kullanıcı isteklerine göre şekillendirilmiş bir proje yatar. Projelendirme yapılmadan stabil çalışan bir sistem sahibi olunamayacağı için öncelikle yapı incelenir. Kullanıcının taleplerinin nasıl ve ne kadarının gerçekleştirilebileceği planlanır.

Sistemin kontrolünü sağlayacak sensörlerin konumu, çalışma prensibi ve sayısı akıllı ev otomasyonu projesi içerisinde belirlenir. Çalışma prensipleri sayesinde hem ekstra konfor hem de enerji tasarrufu sağlanabilmektedir.


AKILLI EV OTOMASYON SİSTEMLERİ NASIL ÇALIŞIR?

Yaşam alanınıza kurulan akıllı ev sistemleri, kapınızın otomatik kilitlenip açılmasını, ışıklarınızın kapı hareketlerine bağlı olarak devreye girmesini, bulunmadığınız odadaki cihazların kapanmasını sağlamak gibi pek çok çalışma prensibine sahiptir.


Evinize girmenize kısa bir süre kala klima, kombi gibi cihazların çalışmaya başlamasını sağlayabilirsiniz. Koridorlarınızdaki ışıkların sadece hareket algıladığında devreye girmesiyle elektrik tasarrufu yapabilirsiniz. Evinizde olmadığınız zamanlarda belirlediğiniz alanlardaki ışıkların yanıp sönerek evde biri olduğu izlenimi verebilirsiniz.


  • Aydınlatma Otomasyonu: Hareket algısına göre çalışması ve voltaj ayarı yapılabilmesi sayesinde çok daha tasarruflu elektrik harcaması yapar. Güvenlik senaryoları ile hırsızlık vb. olumsuz durumlar için de etkili bir önlemdir.
  • Farkındalık ve Takip: Evinizdeki elektronik aletlerin ne kadar enerji harcadığı, ortalama çalışma süresi gibi istatistikleri takip edebilirsiniz. Uyarı özelliği ile gereğinden fazla tüketimlerin de farkına vararak önlem alabilirsiniz.
  • Güvenlik Otomasyonu: “Evden çıkarken kapıyı kilitlemeyi unuttum mu?” veya “Acaba fırını açık mı bıraktım?” gibi kaygılarınızdan kurtulmak mümkün. Sisteme tanımladığınız senaryolarla evden çıktığınız anda kilitlenen kapılar, kapanan pencere panjurları ve elektronik eşyalar güvenlik önlemi sağlamaktadır.

SİSTEMİNİZE TANIMLAYABİLECEĞİNİZ SENARYO ÖRNEKLERİ

Sensör kullanılan tüm alan ve eşyalarınızın kontrolünü tek tuşla kısaca kontrol edebilmeniz mümkün. Bu sayede tek tek ayar yapmanız gerekmez. Seçtiğiniz senaryon birden fazla işlevi yerine getirerek size kolaylık sağlar.

  1. Uyuyorum
  2. Evden Çıktım
  3. Tatildeyim
  4. Eve Girmek Üzereyim
  5. Dinleniyorum

Bu şekilde oluşturacağınız modlarla her seferinde ayar yapmak zorunda kalmadan kapı pencere sensörü, akıllı priz, hareket sensörü, enerji tasarrufu, akıllı ışıklandırma gibi pek çok farklı işlevi, tek tuşla aktif/pasif hale getirebilirsiniz.